
Wiosenne nowości kulinarne często zwiastują świeżość i lekkość – tym razem jednak Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” stawia na intensywne smaki. Na rynku pojawiła się właśnie nowa Musztarda Kielecka pikantna, oparta wyłącznie na białej gorczycy z dodatkiem aromatycznej papryki chipotle w zalewie adobo. Od kwietnia ten wyjątkowo wyrazisty produkt jest już dostępny na sklepowych półkach w praktycznym słoiczku o pojemności 190 g.
Ostra przyjemność smaku
Musztarda Kielecka pikantna powstała z myślą o miłośnikach kulinarnych wrażeń. Jej bazę stanowi biała gorczyca, ceniona za wyrazisty, lekko piekący smak, który idealnie komponuje się z dodatkiem latynoskiej papryki chipotle. To właśnie dzięki papryce zatopionej w aromatycznym sosie adobo musztarda nabiera charakterystycznej głębi i ciepłej, paprykowej barwy, doskonale prezentującej się na talerzu. Gęsta konsystencja sprawia, że produkt z łatwością nadaje wyrazistość każdej potrawie.
Uniwersalne zastosowanie z nutą egzotyki
Nowa, ostra wersja Musztardy Kieleckiej to idealne dopełnienie dań mięsnych – od grillowanych steków i soczystych burgerów, po klasyczne hot-dogi i kanapki. Doskonale podkreśli także smak domowych marynat oraz sosów, nadając im intensywność oraz intrygujący, lekko dymny aromat. Fanów kulinarnych eksperymentów zachwyci połączenie tradycyjnego, polskiego smaku z egzotycznymi, latynoskimi nutami, które nadają potrawom niepowtarzalny charakter.
Trafiony smak na pikantne trendy
Nowy wariant Musztardy Kieleckiej to odpowiedź na rosnące zainteresowanie konsumentów ostrzejszymi dodatkami. WSP „Społem”, sięgając po egzotyczną paprykę chipotle, idealnie trafia w gusta osób poszukujących nowych, intensywnych smaków. Kompaktowy słoiczek o pojemności 190 g zapewnia wygodę użytkowania i gwarantuje, że produkt zachowa świeżość oraz pełnię smaku na długo.
Nowa Musztarda Kielecka pikantna od WSP „Społem” to świetny sposób na dodanie każdej potrawie ognistego charakteru i wyrazistości. Więcej informacji i inspiracji kulinarnych znaleźć można na stronie: www.wspspolem.com.pl.
Fot. i oprac. na podst.: mat. prasowy WSP Społem.