Podpinki to bardzo smaczne grzyby. Warto przygotować z nich marynaty, ponieważ są doskonałe na każdą okazję. Z kolei sos z podpinków, urozmaici niejeden rodzinny obiad. Poznaj sprawdzone przepisy na pyszne potrawy oraz marynaty z podpinkami w roli głównej.
Marynowane grzyby podpinki — I sposób
Składniki: 1 kg podpinek, 1 cebula, ziele angielskie (1-2 szt. na słoiczek), liść laurowy (1 do słoiczka), gorczyca (po kilka ziarenek do każdego słoiczka).
Zalewa: 2,5 szklanki wody, 1 szklanka octu 10%, 1 łyżeczka cukru, 1 ły...
Nie da się zaprzeczyć temu, że jeżeli chodzi o kulinaria, to niekwestionowanym symbolem polskiej kuchni są pierogi. Bardzo często nawet wielu obcokrajowców pytanych o to, co kojarzy im się najbardziej z kuchnią polską, odpowiadają - pierogi. To bardzo lubiane danie wśród Polaków, o czym świadczyć może między innymi coraz większa liczba, otwieranych w wielu miastach pierogarni. Wiele osób decyduje się również na pierogi na zamówienie - idealne na syty i szybki posiłek.
Czym są pierogi?
Pierogi są daniem mącznym, które doskonale smakuje ...
Kiedy tkanka tłuszczowa odkłada się w nadmiarze w okolicy brzucha, figura nie wygląda proporcjonalnie. Niestety z tego rejonu bardzo trudno pozbyć się tłuszczyku. W takich sytuacjach z pomocą przychodzą zabiegi z zakresu chirurgii plastycznej, a dokładniej plastyka brzucha. Operacja, która daje spektakularne efekty wyszczuplenia! Przeczytaj na czym polega.
Na czym polega plastyka brzucha?
Plastyka brzucha, czyli inaczej abdominoplastyka, to zabieg polegający na korekcji brzucha poprzez wycięcie nadmiaru skóry i usunięcie tkanki tł...
# spódnica maxi, # mamaginekolog kafeteria, # odziejsie, # ugryzienie pluskwy domowej, # jarmuż do obiadu, # jarmuż pieczony, # jak pielegnowac usta po kwasie hialuronowym, # eobuwie torebki, # przeboje lat 80, # atrakcje dla dzieci warszawa, # Grzyby podpinki - sprawdzone przepisy, # Rodzaje pierogów - farsz, skład, sposób lepienia, # Czy warto zdecydować się na plastykę brzucha?