Słodycze bez ograniczeń – ciasta bez cukru

Coraz więcej osób zwraca uwagę na to co je. Żywo reaguje na to rynek oferując coraz to nowe przysmaki dla alergików, diabetyków, wegan, osób pracujących nad zrzuceniem nadwagi. Przyjęło się powszechnie, że wszystkie te produkty są gorsze pod względem smakowym.

Jak może smakować ciasto bez mąki, masła, jajek i cukru ? Rzeczywiście może pierwsze próby tworzenia tego typu słodkości nie były do końca udane. Współcześnie tort dla alergika wcale nie smakuje gorzej niż ten upieczony według babcinego przepisu. Okazuje się, że wszystkie tradycyjne składniki można zastąpić.
Ciasta, ciasteczka, batoniki i torty – wszystkie słodycze mogą przybrać zdrowszą formę. Zupełnie nie zmienia to ich walorów – są aromatyczne, słodkie, po prostu pyszne. Jeśli komuś trudno w to uwierzyć wystarczy po prostu spróbować.

Jak upiec tort dla alergika?

Nie jest to niemożliwe, ale w warunkach domowych bardzo trudne. Oprócz trudniej dostępnych składników potrzebne jest profesjonalne wyposażenie kuchni i zaawansowana technika cukiernicza. Niejestemzcukru.pl to kawiarnia i cukiernia w Warszawie. Zdrowych smakołyków można spróbować na miejscu, a także zamówić z dostawą do domu. Każdy produkt ma swój dokładny opis na stronie, ze szczególnym uwzględnieniem alergenów. Zamawiając tort dla alergika należy starannie zapoznać się z opisem, a jeśli zawiera jakieś niedozwolone dla danej osoby składniki należy o tym napisać. Niejestemzcukru.pl jest w stanie podjąć wszelkie wyzwania. Nie tylko naturalny, nie odbiegający od tradycyjnych słodyczy smak jest atutem wyrobów tej firmy. Ciasta i torty oferowane przez niejestemzcukru.pl mają wyjątkowo smakowity i elegancki wygląd. Przed zamówieniem warto skosztować tych interesujących przysmaków na miejscu, w kawiarni.

Dla kogo wskazane są ciasta bezglutenowe?

Gluten groźny jest dla osób chorych na celiaklię. Jest to bardzo niewielki odsetek społeczeństwa, ale istnieje całkiem spora grupa, która ma alergię na gluten. Są to dwie różne sprawy. Słodycze bezglutenowe zazwyczaj nie zawierają również cukru. Tortu dla alergika może spróbować każdy, komu zależy na zrównoważonej, zdrowej diecie. Ma o wiele niższą wartość kaloryczną niż ten tradycyjny. „Prawdziwy” tort to jedna z największych bomb kalorycznych – jeden kawałek może mieć wartość kaloryczną mniej więcej taką jak pełny, obiadowy posiłek. Pomijając sprawy wartości kalorycznej i alergenów zdrowymi słodyczami można się bezkarniej objeść i nie odczuwać charakterystycznej ciężkości, która występuje po słodkim i tłustym deserze.