Jeśli lubujesz się w kuchni francuskiej, na pewno nie są Ci obce słowa boeuf bourguignon, czyli wołowina po burgundzku. Jak sama nazwa wskazuje, danie wywodzi się z Burgundii i jest swego rodzaju gulaszem na bazie czerwonego wina, bulionu, marchwi, grzybów oraz cebuli. Przepis nie należy do najkrótszych, ale warto się o niego pokusić, bowiem rozpływające się w ustach mięso w aromatycznym sosie z czerwonego wina to niezapomniane wrażenia smakowe.
Boeuf bourguignon, czyli wołowina po burgundzku
Dawniej boeuf bourguignon była potrawą chłopską, w dzisiejszych czasach to absolutnie wykwintne...
Obecny rok przynosi rekordowy wzrost liczby firm związanych z konsultingiem, szkoleniami, oraz organizacją wydarzeń. Analiza przeprowadzona przez Dun & Bradstreet Poland na zlecenie ClickMeeting rzuca światło na dynamiczne zmiany w branżach szkoleń i eventów, ukazując dwubiegunową sytuację finansową oraz znaczący wzrost liczby zarejestrowanych przedsiębiorstw.
1. Wzrost działalności w branżach szkoleń i eventów
Liczba firm zarejestrowanych w branżach związanych z s...
Słód jęczmienny na laktację to naturalny sposób na wspomaganie produkcji mleka u matek karmiących. W ostatnich latach coraz więcej kobiet sięga po ten sprawdzony środek, aby zwiększyć ilość mleka i zapewnić odpowiednie odżywianie swojemu dziecku. W dalszej części artykułu dowiesz się, czym jest słód jęczmienny, jak wpływa na laktację oraz jakie są jego korzyści i potencjalne ryzyko dla matki karmiącej.
Czym jest słód jęczmienny i jak wpływa na laktację?