Dostawca profesjonalnych pieców do pizzy

Piec do pizzy ma ogromny wpływ na to, czy przygotowana w nim pizza będzie dobra. Nic więc dziwnego, że profesjonalne pizzerie nie oszczędzają na zakupie takiego wyposażenia, bo bez niego trudno jest prowadzić działalność.

  1. Dobry piec do pizzy to podstawa
  2. Włoskie piece do wypiekania pizzy
  3. Profesjonalne piece do pizzy
  4. Zakup pieca gazowego

Nie wiesz, który piec do pizzy wybrać lub gdzie zamówić wyposażenie do pizzerii? Poniżej znajdziesz przydatne informacje, które ułatwią ci otworzenie własnego lokalu gastronomicznego.

Dobry piec do pizzy to podstawa

O ile w domowej kuchni można spróbować przygotować pizzę w zwykłym piekarniku, w prawdziwej pizzerii taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Jeżeli pizzeria ma odnieść sukces, musi oferować pizzę na idealnym cieście. Do jego wypieczenia potrzebne są specjalne piece. Najlepiej wybrać ręcznie produkowane piece, które wyróżniają się świetną jakością wykonania. Biorąc pod uwagę to, że pizza jest jedną z najpopularniejszych potraw kuchni włoskiej, nikogo nie powinno dziwić, że za najlepsze piece uznaje się te, które produkowane są we Włoszech. Takie piece nie tylko pozwalają przygotować doskonałą pizzę za każdym razem, ale też świetnie wyglądają i są bardzo wydajne. Jest to o tyle istotne, że zakup nieodpowiedniego pieca może generować dodatkowe koszty związane z eksploatacją. Wybierając natomiast sprawdzony piec od cenionego producenta, otrzymasz najwyższej jakości rozwiązanie, które może przesądzić o sukcesie twojej pizzerii. Zanim jednak złożysz zamówienie na piec, powinieneś przemyśleć, czy lepiej kupić model opalany drewnem, czy też piec na gaz, który jest prostszy w obsłudze. Bez względu na to, który z nich wybierzesz, masz gwarancję najwyższej jakości wykonania i niezawodnej pracy.

[obraz_2]

Włoskie piece do wypiekania pizzy

W ofercie dostawcy wyposażenia dla pizzerii znajdziesz zarówno jeden, jak i drugi piec do pizzy. Wielu klientów ma problem z wyborem tego, jaki model wybrać. Dotyczy to nie tylko osób, które nie mają doświadczenia w gastronomii, ale również tych restauratorów, którzy od lat prowadzą własne lokale. Pamiętaj, że zarówno piec na gaz, jak i piec opalany drewnem mają swoje wady oraz zalety. Przez długi czas panowało przekonanie, że pizze wypiekane w piecach opalanych drewnem są dużo lepsze. Wiele pizzerii chwaliło się nawet stosowaniem takich pieców w swoich reklamach. Czy jednak różnica rzeczywiście jest zauważalna? Zdaniem wielu kucharzy i miłośników pizzy zarówno pizza z pieca opalanego drewnem, jak i gazowego smakuje tak samo. Warto natomiast zwrócić uwagę na niezaprzeczalny fakt, że korzystanie z pieca na gaz jest łatwiejsze. W takim przypadku pracownik odpowiedzialny za przygotowywanie pizzy nie musi przez cały czas pamiętać o dorzucaniu drewna i kontrolowaniu płomienia. Odpada również konieczność wybierania popiołu, co z kolei przekłada się na łatwiejsze utrzymanie kuchni w czystości.

Profesjonalne piece do pizzy

Tym, co wyróżnia profesjonalne piece do pizzy, jest przede wszystkim możliwość ciągłej pracy. Taki sprzęt musi się zwrócić właścicielowi lokalu, więc oczywiste jest, że zależy mu na tym, aby piec pracował przez cały czas. Nie stanowi to na szczęście problemu, bo dobre piece mogą być używane bez żadnych ograniczeń. Jednocześnie jest to bardzo wszechstronne rozwiązanie. Chociaż piec do pizzy gazowy kojarzy się z popularną włoską potrawą, to można go użyć również do innych potraw. Jeżeli więc zamówisz do swojej pizzerii lub restauracji takie wyposażenie, będziesz mógł wykorzystać je między innymi do pieczenia mięs oraz ciast. Przy zakupie pieca zwróć szczególną uwagę na jego rozmiar. Większy piec pozwoli przygotować w tym samym momencie nawet kilkanaście pizz, ale jednocześnie zajmuje dużo więcej miejsca. Cena takiego profesjonalnego pieca do pieczenia pizzy będzie oczywiście wyższa niż modelu, w którym mieszczą się cztery pizze.

Warto zatem przemyśleć, czy lepiej od razu zaopatrzyć się w piec, który sprawdzi się nawet za kilka lat, gdy przybędzie klientów, czy jednak na początek wybrać tańszy model. W wybraniu odpowiedniego pieca podobnie zresztą, jak całego pozostałego wyposażenia do pizzerii, pomoże ci sprawdzony dostawca. Jego ofertę znajdziesz na stronie gastroprodukt.pl/piec-do-pizzy, gdzie możesz złożyć zamówienie między innymi na piece, podstawy do pizzy, wałkownice do ciasta, profesjonalne miksery, prasy, stoły chłodnicze i wiele innych sprzętów. Zamawiając za jednym razem wszystkie sprzęty do pizzerii, będziesz mógł uzyskać dodatkowy rabat i zaoszczędzisz na dostawie. Dostawca wyposażenia dla gastronomii oferuje wyłącznie markowe sprzęty od najlepszych producentów. Jest to więc zakup, który umożliwi ci prowadzenie działalności w branży gastronomicznej przez długi czas bez potrzeby ponownego inwestowania w piece lub inne sprzęty.

Zakup pieca gazowego

Piec gazowy wciąż cieszy się największym zainteresowaniem ze strony pizzerii, ale warto również wspomnieć alternatywie, jaką jest elektryczny piec do pizzy. Chociaż gotowanie na gazie jest tańsze, to w niektórych lokalach mogą być problemy z podłączeniem gazu. Wówczas piec elektryczny może okazać się najlepszą opcją.